25.10.2008 Seinäjoelta kivoja fiiliksiä…ja hieman Porvoon erkkarista.

Tulihan sitten käytyä sielläkin, siis Seinäjoella, joskin väärän koiran kanssa.
Piti ilmoittaa Pluto kehään, mutta menikin Tobias.

Onneksi muistin ottaa oikean koiran mukaa. Vanhuus ei syvälle maahan putoa, vai mitenkä se meni.
Heti halliin päästyämme piti käydä tarkastamassa mikä tilanne Jackkien puolella, kun meillä oli sama kehä. Veteraanit seuraavaksi ja jotain muuta, mistä en saanut selvää, ja sitten 10 min tauko, siis ulos Tobiaksen kanssa, ja sitten takaisin.
Saman käytävän alussa oli kettiskehä, karkeat juuri lopussa ja sileät valmistautumassa. Siinä sitten puolenkymmentä tutua kettisomistajaa hihkaisi, että mihinkä on  matka, niin vastasin, että väärä koira on kyydissä.  Tuosta kettisporukaista olen vaan kerran tavannut, osan parikertaa, mutta kaikki tervehti iloisesti.
Nokat kohti Parson kehää ja kehä avustaja ilmoitti että avoimen luokan koirat voi valmistautua. Menipäs taas tiukoille. Siitä porukasta joitakuita ollen tavattu kerran - pari ja joitakin Porvoon erkkarissa viimeksi, mutta yksikään ei tervehtinyt…

No, pokattiin Tobiakselle ERI  AVO/3  PU:ssa ei sijoitusta.

 

Matkalla ulos kettisporukka siinä sitten tivaamaan että mihin matka, kai jäät katsomaan kehää, no,  siihen sitten seuraamaan ja Tobias oli tervetullut erään sileän kettisnartun häkkiin odottelemaan. Melkein kaikki keskusteli keskenään niistä näistä, joillakin saman kennelin koirat, joilla eri kenneleistä, kilpailijoita kehässä mutta kavereita kumminkin ja tervehditään aina.

Miksi ei näin Parson kehässä, paitsi Turun porukka, joka osaa ottaa ilon irti kun "omat voittaa".

…. ja sitten Porvoon erkkari.19.10.2008

Tähän mennessä kaikki ulkomuototuomarit ovat arvostelun päätyttyä joko kiittämällä tai muulla tavalla ilmaisseet arvostelun loppuneen, mutta tämä kaveri jätti esittäjät kehään kuin nallit kalliolle. Oli aika yllättyneitä ja tyrmistyneitä ilmeitä kehässä, kuin myös kehän ulkopuolella. Myös ennen kehiä ollut tuomarien vaihdos aiheutti ihmetystä. Tuomarit ymmärtääkseni piti olla proot, mutta kun katsoin tuloksia, niin että ohhoijaa, kaukana siitä pro. Yksi huonoimpia tuomareita mitä tähän mennessä olen tavannut.

Riitta ja Hannu tervehti iloisesti ja aidosti, ja keskusteltiin lupsakkaasti niistä näistä, Anjakin tervehti, mutta ymmärsin hänen kiireensä. Tairngire Sutton Hoo:n esittäjä oli mukavassa keskustelussa mukana kehän laidalla, mutta muuten oli hiljaista. Hävettää rodun puolesta tuollainen sulkeutuneisuus ja ylimielisyys.

Me saatiin H, ei siinä mitään pahaa ole, niitä on meillä jo aika paljon ja lisää mahtuu. Mutta se tuomareiden  ammattitaito...