Opiskelu on vihdoinkin ohi, ja pieneläinhoitolan pitäjän tutkinto on taskussa, jeee!

 

Valmistumisen kunniaksi kävimme luokan kanssa retkellä Tallinnassa.

 

Paikalliset koira- ja eläintarhat eivät minua houkutelleet, joten keksin itselleni ihan oman ohjelman ja menin tapaamaan tallinalaisia kollegoja koirien kauneussalonkiin.

 

Vastaanotto oli hyvin lämmin ja sydämellinen. Olin ihan yllättynyt ja ihmeessä huomion ottaen, että tunsin sieltä vaan yhden ihmisen ja vaan netin kautta.

 

Kaikki salongissa työskentelevät trimmaajat ovat venäläisiä, mutta se ei näyttä häiritsevän virolaisia asiakkaita lainkaan, päinvastoin. Rodut, joihin salonki erikoistuu, ovat berninpaimenkoirat, Siperian haskit, spanielit, malamuutit, Westit ja kääpiösnautserit. Salongin omistaja itse kasvattaa kaukoasianpaimenkoiria ja kääpiösnautsereita. Toki trimmataan kaikkia muitakin.

 

Trimmauksen lisäksi tarjotaan koulutus- ja handlauspalveluja. Tiimityöskentely on saumaton ja yhteistyöhenki on aivan fantastinen. Tehdään työtä, käydään näyttelyissä ympäri maailma ja vietetään muutenkin aika yhdessä, kuin yksi iso perhe.

 

Tippa tuli linssiin – sellaisesta olen haaveillut vuosia täällä Suomessa…

 

Olen ollut koko päivän seuraamassa mestareiden työskentelyä ja sain jopa työstää yhtä kääpiösnautseria, mikä oli minulle suuri kunnia ja luottamuksen osoitus. Totesin, että Virossa ihmiset oikeasti arvostavat ja kunnioittavat trimmaajien työtä, niin virolaiset kuin venäläisetkin. Siellä ymmärretään, että hyvät näyttelytulokset eivät tule ilmaiseksi vaan siihen pitää satsata ja panostaa, ja hyvä ammattilainen on kultaa arvokkaampi…

 

Joten jos joku ihmettelee, miksi venäläiset koirat pärjäävät niin hyvin Suomen näyttelyissä – tässä on vastaus: huolellinen valmistelu (=trimmaus), koulutus ja yhteistyö ovat menestyksen salaisuus.

 

Illan vietimme pienessä ravintolassa syöden ja nauraen. Seuravana päivänä minulle oli järjestetty retki paikallisiin tukkukauppoihin, merenrannalle ja taas syömään paikallisia herkkuja… Eikä minun tarvinnut huolehtia mistään – kuskattiin risti ja rasti ympäri kaupunkia, ja hauska oli koko ajan… Sattuu jopa mahalihaksiin, niin paljon naurettiin!

 

Seuraavat treffit sovittiin Helsingissä Voittaja-2008 näyttelyssä.

 

Pitänee lisätä, että yön vietin luksushuoneessa upouudessa Eurooppa-hotellissa…

Kylläpä matka oli onnistunut!


KUVIA:


Ammattilaiset töissä

tallinna_1.jpg


Irina Vinogradova ja Alla Dorofeeva "valmiin työn" ääressä

tallinna_2.jpg


Allan loistavaa työtä voi vaan ihaillaa...

tallinna_3.jpg


Elena Mannik työstää yorkia

tallinna_4.jpg


Teehetki

tallinna_5.jpg


Sylivauva

tallinna_6.jpg


Riemua meren rannalla

tallinna_7.jpg


Me poseeramme Zoja Valdin, salongin omistajan, kanssa

tallinna_8.jpg


... herkuttelua lenkin (ja vierailun) päätteeksi

tallinna_9.jpg


Salongin yhteystiedot:


Eläinten kauneussalonki,

Kapi 4,

Tallinna, Viro

Puh. +3725270426

E-mail: zojavald@yahoo.com