Tämän koiran kohtaloa suuren ihan oikeasti.

Kääpiösnautseri, vaja vuoden, on myyty ensimmäiseksi koiraksi hyvin iäkkäälle ihmiselle.

Ensimmäisessä trimmauksessa noin 5 kk ikäisenä naantalilainen amatööri-trimmaaja ei ole osannut (tai ei viitsinyt) nyppiä karvaa asianmukaisesti vaan ajoi pentukarvat koneella, koko koira kauttaaltaan. Ajon jälkeen alkoi kasvaa pohjavilla ja hyvin pehmeä karva, jota 85 v. ensikertalainen omistaja ei osannut hoitaa. Kaiken lisäksi koiralle käytetään leveät nailonvaljaat (ja flexi, tietysti). Lopputulos: läpitunkematon huopa, joka ei ole avattavissa koiran kivuliaan tilan vuoksi, korvat ummessa, koska niitä ei ole nypitty, ja kynsiä ei voi edes kommentoida. Olen yrittänyt nyppiä edes selän, mutta huovuttaneet takut aiheuttivat koiralle jo niin paljon kipuja, ettei ole ollut muuta vaihtoehtoa, kuin ajaa taas karva koneella.

Vaikka koiran omistajia on joka lähtöön, jällen kerran haluan korostaa kasvattajan ja trimmaajan vastuutta: me ollaan tärkein tietolähde, meidän velvollisuutemme on auttaa ja opastaa omistajia turkin hoidossa. Omalta osaltaan trimmaajan on myös kerrottava omistajille trimmauksen vaihtoehdot ja niiden seuraukset. Pilalle trimmatun turkin palauttaminen on hidas ja kallis prosessi, eikä se aina onnistu.

Tässä tapauksessa omistaja tuskin jaksaa käydä noin vuoden kestävän turkinpalautusprosessin läpi, joten koiran kohtalo on varsin selvä: joko tukehtua huopaan tai sitten olla kalju. Ja tämä kaikki on vaan yhden väärän trimmauksen ansiota. Tässä tapauksessa vahingon seuraukset saattavat olla koiralle elinikäiset.
Pahimmassa tapauksessa Heidi Leyser saa uuden asiakkaan :-/