Kaikista Suomen maassa elävistä koirista vaan murto-osa käy näyttelyssä, karkean arviointini mukaan noin yksi kymmenestä, ja sekin luku on varmasti yläkanttia.
 
Studio Trimmixin asiakkaista 90 % on myös kotikoiria. Näyttelykoirat yleensä laitetaan itse tai viedään kasvattajille.

Trimmixiin koirat tuodaan suurimmilta osin oman tai muiden trimmaajien käsittelyn jälkeen. Joskus väärän käsittelyn seuraamuksena turkki menee piloille, eikä turkin palautus aina onnistu, vaikka Studio Trimmixissä siihen paneudutaan erityisesti.

Cockerin trimmaus on erityisen vaativa. Harva cockerin omistaja jaksaa paneutua turkin hoitoon toivotulla tavalla ja pitää omaa kotikoiransa täydessä turkissa. On myös lukuisia erimerkkejä, kun cockerin kasvattajat itse alkavat ajaa kasvattinsa koneella melkein pennusta saakka. Yhdistettyinä yleishoitamattomuuteen lopputulos voi olla erittäin ikävä.

Asianmukainen trimmaus vaati ammattitaitoa, kestää useita tuntia ja maksaa melkoisesti, eikä kaikki ovat valmiit siitä maksamaan. Usealle riittää ”kaikki pois halvalla” tyyli.

Studio Trimmixissä cockerit kuitenkin pyritään käsittelemään rodun määritelmän mukaan ja nypitään niin paljon kuin mahdollista, ja ajan myötä se näkee turkin väristä ja laadusta. Säännöllisen käsittelyn jälkeen jopa vanhat ja kastroidut koirat näyttävät hyvältä, ja myös voivat hyvin.

Monet omistajat haluavat tietoisesti pitää omat koirat lyhyessä turkissa. Trimmaajan on kunnioitettava omistajan toiveet, ja omistajien palautteet ovat hyvin positiivisia.

Studio Trimmixin asiakasgalleriasta löytyy esimerkkejä eri tavalla käsitellyistä turkeista, mm. näyttelytrimmauksia sekä Ennen ja Jälkeen kuvia.


Tämä kokkeri ajettiin koneella 5 vuotta, ja sen teki kasvattaja itse.
Koira käy minulla säännöllisesti 3 kk välein jo pari vuotta, turkki on palautunut täysin.


Kotikoira, myös ajettu koneella vuosia. Käy säännöllisesti, nypitään niin paljon kuin lähtee, eikä turkki enää mene takkuun olenkaan.


Cavalierityttö 4 v, kasvattaja itse on ajanut koneella.
Yritetään palauttaa turkki, mutta omistaja haluaa pitää karvat lyhkäsenä.


Iäkäs sprinkku, jota omistaja esivalmistelee itse.
Ajetaan koneella korkean iän ja terveystilan takia. Sitä huolimatta turkin laatu ei huonone, koska ennen ajamista turkki käydään läpi eri työkalujen avulla ja pesään kunnolla.


Näyttelykoira, jota nypitään ja laitetaan Trimmixissä ja jota kasvattaja itse saksii juuri ennen kehää niin paljon kuin parhaaksi näkee.

PS Sääliä saa ilmaiseksi, mutta kateus on ansaittava yes